XVIIIe zoekt XIXe: Commissaris Externe Betrekkingen

Als Commissaris Externe Betrekkingen ben je verantwoordelijk voor het contact met partijen buiten de Universiteit. Dit zijn voornamelijk de contacten met de samenwerkingspartners; de bedrijven en organisaties waarvoor wij naamsbekendheid vergroten, vacatures verspreiden en waarmee we activiteiten organiseren. Daarnaast zorg je als Extern ook voor de acties en kortingen bij winkels, cafés en restaurants in Nijmegen, ook wel de Munduspasacties genoemd. Je onderhoudt contact door middel van veel mails, telefoontjes en face-to-face contact. Je krijgt toegang tot een netwerk van alle contacten van Mundus, welke je ook moet uitbreiden. Dit doe je door er zelf achteraan te gaan, uitnodigingen die je krijgt per mail, en daarbij kun je inspiratie opdoen door je zetel in het alumninetwerk. Het alumninetwerk organiseert ongeveer vier activiteiten per jaar. Als Extern ben je medeorganisator van deze activiteiten. Dit zijn bijvoorbeeld borrels, excursies en lezingen.

Een van mijn doelen van dit jaar is dat leden van Mundus een beter antwoord kunnen geven op de vraag: ‘GPM wat kun je daar dan mee?’ Dit probeer ik door activiteiten zoals het Master Diner en de Inhousedag bij Prorail, maar ook door het verspreiden van verschillende vacatures en contacten te leggen met diverse instellingen zoals ngo’s.

Sinds dit jaar heeft de Extern ook als schaduwlid zitting genomen in de Mundus NEXT-commissie. Je hebt een ondersteunde en begeleidende rol voor de commissie. De commissie kan gebruik maken van je netwerk en om je advies vragen. Daarnaast is het de bedoeling dat zoveel mogelijk taken worden gedaan door de commissie zelf.

Verder beheer je ook nog een paar sociale mediakanalen. De LinkedIn en Twitter worden voornamelijk gebruikt voor vacatures en meer formelere berichten, deze horen dus standaard tot je taken als Extern. Dit jaar beheer ik ook de Instagram van Mundus, dit wordt steeds belangrijker omdat Instragram steeds populairder wordt. Mocht je nu niks hebben met Instagram dan kun je dit altijd nog overdragen aan een ander bestuurslid.

Naast deze specifieke verantwoordelijkheden, komen er bij een bestuursjaar natuurlijk nog meer dingen kijken. Mocht je nou interesse hebben in de functie van Commissaris Externe Betrekkingen, kom dan naar de bestuursvoorlichting op 14 maart en spreek me dan vooral een keer aan of loop gezellig een dagje met me mee. Voor vragen sta ik natuurlijk ook altijd open!

Liefs,

Matthijs Ham

Commissaris Externe Betrekkingen 2018-2019

Geef een reactie