Verslag: Lezing op Locatie Enschede

Op dinsdag 19 februari was het alweer tijd voor de tweede LoL van het jaar. Dit keer zijn wij afgereisd naar het altijd ontwikkelende Enschede. Het ochtendprogramma was een lezing van de Gemeente Enschede over het concept ‘Smart City’, maar vooral over een app die ontwikkeld is door de gemeente. Deze app heet ‘Smart’ en was bedacht om het fietsgebruik in de stad te stimuleren. Dit probeerden zij te bereiken door een soort puntensysteem toe te passen, waar gebruikers van de app prijzen mee konden verdienen. Een leuke, innovatieve manier om een concreet probleem aan te pakken vonden wij!
 
Na de eerste lezing hebben wij een broodje met beleg op het binnenplein gegeten, waarna wij verder gingen naar het Twente-huis.
In het Twente-huis kregen wij een viertal lezingen van verschillende instellingen. Alle lezingen waren toegespitst op de regio, hoe kennis aan te trekken en vast te houden is, en allemaal met een dikke ondertoon van duurzaamheid en toekomstvisie. Deze lezingen waren ingedeeld in pitches van 10 minuten, waardoor het een middagsessie op hoog tempo met veel input vanuit de zaal werd. De laatste lezing was iets langer en iets gedetailleerder. Deze lezing ging over de noodzaak van extra manieren van energie opwekken in de toekomst. Deze lezing was een goede eye-opener voor iedereen in de zaal over wat er nou allemaal echt moest gebeuren om aan de stijgende energievraag te voldoen. Na de lezing was er nog een kort moment om persoonlijk met de sprekers te praten en hier kwam ook naar voren dat er opties zijn tot het lopen van een stage bij de regio Twente! Mocht je hier nou geïnteresseerd in zijn, neem dan even contact op met Matthijs Ham. Hij heeft de contactgegevens voor verder contact.
 
Wij kijken terug op een geslaagde Lezing op Locatie en hebben nu al zin in de volgende lezing.  Tot dan!
 
– de EIC

Geef een reactie