Verslag: Inhousedag Witteveen + Bos (27-11-2018)

Door Matthijs Ham

Op dinsdag 27 november zijn 20 Mundusianen afgereisd naar Deventer om deel te nemen a

an een door MundusNEXT georganiseerde Inhousedag bij Witteveen+Bos.  De dag begon met een algemene bedrijfspresentatie. Er werd verteld wat Witteveen+Bos precies doet en er werden verschillende projecten toegelicht. Daarna kwamen er twee junioren aanbod die vertelden over hun ervaring bij Witteveen+Bos. Elk van 

hen lichtte kort de projecten toe waarmee zij zich bezig houden; dit waren de aanleg van een zonnepark en het gebruik van big data bij het aanpassen van verkeersassen.

Na een goed verzorgde lunch mochten we zelf aan de slag. De casus had betrekking op de doelstelling van de provincie Gelderland om in 2050 volledig energie neutraal te zijn. De deelnemers hadden een kaart, stiften en de hulp van een medewerker van Witteveen+Bos tot hun beschikking. Na een tijdje werden de idee├źn van de verschillende groepen gepresenteerd waarbij gejureerd werd door de medewerkers. De winnende groep had het idee om in te spelen op de verduurzaming van drie aspecten in de Achterhoek, namelijk Landbouw, Mobiliteit en Wonen. De jury vond de integrale aanpak van deze groep het doorslaggevende criterium om ze er met de winst van door te laten gaan. De groepsleden kregen elk een leuk speciaalbierpakket.

Geef een reactie