Over Morgen: Stage Duurzame mobiliteit in gebiedsontwikkeling

Stage: Duurzame Mobiliteit in Gebiedsontwikkeling

 

Over Morgen is een dynamisch bureau met energieke ruimdenkers en versnellers. Wij bieden zichtbare oplossingen voor een duurzame leefomgeving. Dit zijn oplossingen met een blijvende maatschappelijke impact.

 

Daar waar mensen samenleven en zich ontwikkelen, ontstaan nieuwe maatschappelijke opgaven en nieuwe vragen naar ruimte, mobiliteit en energie. Ook vandaag daagt onze samenleving ons uit. Voor ons gaat duurzame gebiedsvernieuwing over de kunst van het verbinden. Verbinden van ambities, belangen, expertise, initiatieven, partijen en geldstromen. Over Morgen verstaat deze kunst van het verbinden. Wij ontwikkelen een duurzame leefomgeving met frisse aanpakken, resultaatgerichte samenwerkingen en doortastende strategieën. Wij zijn 100% betrokken bij de opgave en pakken onze verantwoordelijkheid. We brengen energie, creëren een leeromgeving, zijn vastberaden en denken wanneer nodig buiten de gebaande paden. Wij willen méér achterlaten dan alleen een projectresultaat.

Lees meer

ABEL Talent: Starter / Projectmedewerker Milieu

Wie zoeken wij?

Als junior talent ben je op zoek naar ons als werkgever. Voor onze afdeling projecten zoeken wij de juiste kandidaten op het gebied van milieu. Jou dus!

Je bent de juiste kandidaat als je communicatief, commercieel en sociaalvaardig bent. En die vaardigheden hebt ingezet voor extra curriculaire activiteiten.

Met begeleiding en training helpen we je om deze vaardigheden verder te ontwikkelen. Als projectmedewerker zijn je vaardigheden belangrijker dan dat je kennis en ervaring hebt op deze functie.

Wil jij deel uit maken van ons team? Reageer dan op deze vacature zodat je wellicht kunt deelnemen aan onze bodemtraining op vrijdag 6 juli 2018.

Benieuwd hoe onze collega’s het ervaren bij ABEL talent? Lees dan de ervaringsverhalen op onze website.

Lees meer

ABEL Talent: Projectmedewerker bodemdesk

Wie zoeken wij?

Wij bieden een mooie uitdaging voor talent in de milieubranche. Voor onze opdrachtgever in de regio Arnhem zijn wij op zoek naar enthousiaste en gedreven projectmedewerkers die hun eerste praktijkervaring bij een bodemdesk willen gaan opdoen.

Voorafgaand aan dit project word je binnen enkele weken bij ons intern klaargestoomd en krijg je de benodigde kennis via één of meerdere inhoudelijke trainingen overgedragen. Vervolgens ga je de werkzaamheden op locatie bij de opdrachtgever uitvoeren.

Voor deze vacature is jouw persoonlijke profiel belangrijker dan kennisniveau. 

Klinkt dit als een mooie kans voor jou om praktijkervaring op te gaan doen? Reageer dan op deze vacature zodat je wellicht kunt deelnemen aan onze bodemtraining op vrijdag 6 juli 2018.

 

Lees meer

Haal het maximale uit je studie! Kom vijf maanden bij Companen op safari en leer in het wild!

Companen is een organisatie waarbij continu gewerkt wordt aan ontwikkeling. Universiteiten en Hogescholen spelen hierin een belangrijke rol. Bij Companen is altijd plaats voor gedreven studenten die willen werken aan hun en onze ontwikkeling.

Wat kan je in de praktijk met je studievaardigheden? Hoe ziet het werkveld eruit? Waar kan ik met mijn ambities terecht? De beste manier om meer te weten te komen van de praktijk is door een werkervaringsstage bij ons te doen

 
 

Ben je geïnteresseerd in een stageplaats? Neem dan contact op met Vera Gijsbers of Josien Westgeest.

Teaser Mundus Magazine 4

Beste lezers,

De nieuwste editie van het Mundus Magazine ligt op de mat en dat betekent dat het tijd is voor een voorproefje!

Zoals jullie weten is ons blad recent omgedoopt tot Mundus Magazine, maar dat is niet de enige naam die dit jaar veranderd is. Terwijl wij bakkeleiden over de naam van het blad, kondigde de koning van (voormalig) Swaziland, koning Mswati III, aan dat ook zijn land toe is aan vernieuwing. Vanaf vorige week is de naam daarom veranderd in het Koninkrijk van eSwatini, wat zoiets als ‘land van de Swazi’s’ betekent. Als reden hiervoor gaf hij dat de naam ‘Swaziland’ veel te vaak verward wordt met ‘Switzerland’ en dat wil hij in de toekomst graag voorkomen. De naam van de twee landen mag dan op elkaar lijken, maar op gebied van ontwikkeling is er sprake van een wereld van verschil. Koning Mswati III heeft namelijk wel belangrijkere dingen om zich druk over te maken dan naamswijzigingen in het regeren van zijn land.

Ten eerste kent het kleine landje veel armoede. Het grootste deel van de bevolking leeft als boer op het platteland en heeft de laatste jaren vaak te maken met extreme weersomstandigheden als droogte. In 2017 was het bruto nationaal product per hoofd van de bevolking van eSwatini gelijk aan $9,900. Ter vergelijking: in Nederland was dit $53,600, meer dan 5 keer zo veel dus. Ook was in 2014 maar liefst 28% van de bevolking werkloos en bleek in 2010 dat 63% van de mensen onder de armoedegrens leefde. De welvaart in het land is zeer ongelijk verdeeld.

Niet alleen met de economie is het slecht gesteld. Ook op het gebied van gezondheidszorg is nog veel ruimte voor verbetering. De gemiddelde levensverwachting in Swaziland is vorig jaar vastgesteld op 52,1 jaar. Volgens het world factbook van de CIA was Swaziland in 2016 het land met het hoogste percentage volwassenen met HIV of AIDS; maar liefst 27,20% van de bevolking tussen 15 en 49 jaar is besmet met het virus. Ook tuberculose zorgt voor veel gezondheidsproblemen.

Al met al heeft de overheid van eSwatini genoeg om zich druk over te maken. In naam wil koning Mswati III dan niet op Zwitserland lijken, maar op het gebied van ontwikkeling zou Swaziland zeker heel wat stappen in die richting mogen zetten.  

Na het lezen van deze interessante feitjes trek gekregen naar meer feitjes? Haast je naar de Munduskamer voor jouw xxl portie actualiteiten!

 

ERAC: Junior Project Controller ERAC Innovation

Wie zoeken wij?

Heb jij oog voor detail en kun je tegelijk de grote lijn onderscheiden? Wil jij innovators helpen hun idee om te zetten in business? Is het jouw droom om écht impact te hebben op economie en maatschappij? En herken jij jezelf in deze vacature? Dan zoeken we jou! 

Qua profiel denken wij zelf aan de volgende karakteristieke van jouw cv:

  • Opleiding in de richting van bedrijfseconomie/accountancy/control;
  • Stage als controller of financieel adviseur is een pré;
  • Analytisch denkvermogen en oplossingsgerichtheid;
  • Goede kennis van Excel en data visualisatie tools en pakketten;
  • Uitstekende communicatieve mondelinge en rapportagevaardigheden in het Nederlands en het Engels;
  • Inzetbaar zowel op individuele basis als in projectteams;
  • 36 – 40 uur.

Lees meer

Verslag Career Event

Het career event opende met een lezing van de bijzonder enthousiaste Johnny Kerkhof. De deelnemers konden de energieboost die daar werd gegeven wel gebruiken, omdat zij naast de snijdende vrieskou ook het slechte nieuws ontvingen dat Buitenlandse Zaken en Lybrae hun workshop moesten afzeggen vanwege ziekte. Opvallend aan de openingslezing waren onder andere warming up door te springen (van zitten word je traag), het gebrek aan powerpoint (dat leidt alleen maar af) en de toegankelijke manier van spreken van Johnny. Hij wist zijn eigen verhaal goed te verweven met de drie factoren die hij duidelijk wilde maken voor een succesvolle carrière: 1. serendipiteit, 2. het in contact komen met personen die jouw ideale loopbaan hebben vervulden en 3. je overschat wat je in een dag kunt bereiken, maar onderschat wat je in een jaar kunt bereiken. Dit laatste thema werd gebruikt als motief voor zijn mini-workshop: hij vroeg elke deelnemer te visualiseren wat diegene over een jaar wilde bereiken, dit op te schrijven en te verzegelen in een envelop en over een jaar nog eens terug te lezen om te kijken in hoeverre dit overeenkomt.

Na de lezing werden de deelnemers begeleid naar de door hen gekozen workshops. Degenen die de workshop van Lisa Geurts over een carrière in het onderwijs hadden gekozen, krijgen uitgebreid te horen wat er zoal komt kijken bij de dagelijkse gang van zaken van een docent, welke vernieuwingen (bijv. digitalisering) er hebben plaatsgevonden de afgelopen jaren, op welke manier je leerlingen het beste kan benaderen en hoe je lesstof overbrengt. Dit laatste thema was de aanleiding voor de workshop: de deelnemers kregen een bladzijde uit een lesboek aardrijkskunde en moesten in groepjes werken aan een model of spel om deze stof bij leerlingen bij te brengen.

De overige deelnemers gingen naar Companen. Na een presentatie over hun bedrijf en de projecten waar ze mee bezig zijn, werden zij aan het werk gezet. Tijdens de workshop was het de bedoeling dat men een fictieve opdrachtgever zou helpen om ouderen in Nederland te huisvesten: laat je ze verhuizen of pas je de huizen aan? Voor dit onderzoek moesten er deelvragen worden ontworpen en moest er worden uitgezocht hoe het onderzoek uitgevoerd kon worden.

Na de eerste workshopronde konden de deelnemers en gastsprekers zich te goed doen aan een heerlijke lunch die goed verzorgd was door De Villa. Tijdens deze lunch was er al veel te bespreken met elkaar om de opgedane ervaringen te delen.

Daarna volgde de tweede workshopronde en die werd onder andere verzorgd door LievenseCSO. Dit consultancy bedrijf droeg de deelnemers op een plan op te stellen voor een echt bestaand, reeds uitgevoerd project: het verlagen van de waterstand van de Nederrijn bij Rhenen. Er diende rekening worden gehouden met allerlei belangen, van burgers en ondernemers tot gemeenten en waterschappen. Bovendien is het vinden van de juiste financiering altijd een lastig puzzelstukje. Gelukkig kwamen de deelnemers er goed uit, mede dankzij de hulp van de workshopbegeleiders en konden de innovatieve plannen op de kaart worden uitgetekend.

De andere workshop tijdens de tweede ronde was van JS Consultants, waar een simulatie moest worden gespeeld over de fictieve gemeente Mundus. Hierbij vormden studenten partijen van twee personen (waarin onderscheid werd gemaakt tussen coalitie- en oppositiepartijen) en moesten ze hun belangen behartigen en komen tot begroting. Er vonden verschillende overlegrondes plaats, waarbij de burgemeester de vergadering voorzat.

Moe maar voldaan van de leerzame en interactieve workshoprondes kregen de deelnemers, onder het genot van een drankje en een overdaad aan hapjes, nog de gelegenheid om in speeddate sessies in groepjes nog met de bedrijven het gesprek aan te gaan en de gelegenheid om nog eens in te gaan op de inhoud van de workshop of te vragen naar vacatures. Tijdens de borrel was ook Career Service aanwezig, waar studenten een cv-check konden doen. Hier is gretig gebruik van gemaakt en menig student loopt nu met een sterk cv rond!

Mundus NEXT kijkt terug op een geslaagde dag. We willen natuurlijk alle deelnemende bedrijven bedanken die dit mogelijk maakten. We zijn benieuwd wat jullie zullen aantreffen als op 1 maart 2019 de enveloppen worden geopend!

AT Osborne: Afstudeerder campus van morgen

Universiteiten zijn sinds enkele jaren eigenaar van het vastgoed dat ze gebruiken. Het beheer, onderhoud en ontwikkeling van dit vastgoed is daarmee een belangrijke opgave geworden voor hoger onderwijsinstellingen. Tegelijkertijd verandert het gebruik van de campus geleidelijk van een monofunctioneel gebied naar mixed-use, waarin niet alleen wordt onderwezen, onderzocht en gevalideerd, maar waar ook wordt geleefd, gesport, gewinkeld, gewerkt en gefeest.

Lees meer

AT Osborne: Afstudeerstage klimaatadaptatie

AT Osborne zoekt een afstudeerder op het onderwerp ‘governance van klimaatadaptatie’. We zien dat het adaptief maken van gebieden, zowel landelijk als stedelijk vanuit een sectorale aanpak (enkele focus op gemeente- of waterschapsareaal en bijbehorende bestuurlijke verantwoordelijkheden) onvoldoende gerealiseerd wordt. Samenwerking op allerlei vlakken lijkt daardoor in toenemende mate een vereiste voor het adaptief inrichten van steden, dorpen en infrastructuur (nat en droog). Hierbij gaat onze voorkeur sterk uit naar een benadering van de Nederlandse praktijk, al is een vergelijking met een buitenlandse case bespreekbaar. Vragen die beantwoord kunnen worden zijn onder meer:

 

Lees meer