Commissie doen bij Mundus

Als Studievereniging voor studenten Geografie, Planologie en Milieu organiseren wij een hoop activiteiten. Hierbij kan gedacht worden aan zowel informele activiteiten, zoals borrels, gala, diner roulers, een pubquiz of een ‘crazy 88’. Verder natuurlijk ook formele activiteiten, zoals lezingen, inhousedagen en bedrijfsbezoeken. Elk jaar wordt het Career Event georganiseerd en zijn er verschillende Inhousedagen en Lezingen op Locatie. En natuurlijk niet te vergeten: de twee reizen die Mundus elk jaar organiseert. Dit zijn de Meerdaagse Excursie (onegeveer 4 dagen) en de Buitenlandse Reis (ongeveer 10 dagen). Deze activiteiten kunnen niet georganiseerd worden zonder dat actieve leden zich daarvoor inzetten door middel van het zitten in een van de 12 commissies die Mundus rijk is. Hieronder staan de 12 commissies en wat iedere commissie doet. Lijkt het je leuk om je in te zetten voor een commissie? Kom dan naar de commissievoorlichting in de pauze op dinsdag 11 september en schrijf je in!

Postercommissie (PoC)

Een nieuwe commissie dit jaar is de Postercommissie! Zonder promotie weten de leden van Mundus natuurlijk niet welke activiteiten er allemaal georganiseerd worden. Als lid van de Postercommissie zijn jullie verantwoordelijk voor deze promotie.

Voor elke activiteit maak je een digitale poster, welke zichtbaar is op de schermen van Mundus. Plus een achtergrond voor het evenement op Facebook.

Vind jij editen via Photoshop of InDesign tof om te doen? Ben je al handig met deze programma’s of sta je er voor open dit te leren? Wil je al je creativiteit kwijt en tegelijk iets voor Mundus doen? Dan is deze commissie iets voor jou!

Mundus Weekend Commissie (MWC)

Door de andere commissies is er een stukje geschreven over het afgelopen collegejaar. Alleen de Mundus Weekend Commissie is nog volop bezig. Deze commissie start namelijk pas in april op en loopt tot oktober.

Elk jaar organiseert deze commissie het Mundus Weekend. Dit is een topweekend waar eerstejaars Mundusianen kennis kunnen maken met de rest van de vereniging in super ontspannen sfeer. Voorgaande jaren stonden kampvuren, bierpongtoernooien, cantussen en natuurlijk brakke ontbijtjes onder andere op het programma.

Voor ons als weekendcommissie is het de taak om jullie entertained, gevoed en tevreden te houden. Met de voorbereidingen zijn we al druk bezig; het uitzoeken van heerlijke recepten, activiteiten plannen en bedenken hoe alles eruit gaat zien. Ongeveer eens per twee weken vergader je als commissie, maar als het weekend dichterbij komt zal dit wat vaker zijn.

Lees meer

MundusNEXT-commissie

Bij de mundusNEXT-commissie organiseer je verschillende formele activiteiten. De grootste activiteit is het Career Event, op deze dag krijgen de deelnemers workshops van verschillende bedrijven/organisaties die binnen het werkveld van GPM vallen. Als NEXT-lid ben je contactpersoon voor een of meerdere bedrijven/organisaties die hierop aanwezig zijn. Zo kun je ook meteen je eigen netwerk uitbreiden ;)
Daarnaast organiseert de commissie verschillende Inhousedagen, waarbij je een kijkje gaat nemen bij een bedrijf/organisatie. Vaak is dit ook een daguitje waarbij je leert waar deze zich voornamelijk mee bezighoudt. Dit jaar zijn we naar Jonge Honden in Utrecht en Over Morgen in Amersfoort gegaan.
Dan verzocht de commissie ook meerdere lunchlezingen waarbij er een interessante lezing wordt gegeven onder het genot van een (gratis) lunch.
Het leuke aan de MundusNEXT-commissie is dat je zelf mag bepalen welke bedrijven/organisaties je uitnodigt voor de verschillende activiteiten. Hierdoor kun je al deze activiteiten ook heel erg interessant voor jezelf maken. Vind je het leuk om wat bij te dragen aan Mundus en je tegelijkertijd te kijken welke baanmogelijkheden  je hebt na je studie? Dan is de MundusNEXT-commissie dé commissie voor jou!
Lees meer

Feestcommissie

Afgelopen jaar is de feestcommissie als ‘commissie van het jaar’ geëindigd in het commissiepunten klassement! Als lid van de Feestcommissie ben je, zoals de naam al zegt, verantwoordelijk voor het organiseren van een aantal feesten verspreid over dit collegejaar.

Het gaat hierbij om de Management Madness feesten in samenwerking met alle verenigingen van de Management Faculteit, dit zijn er drie in totaal. Verder is er nog het BiEM feest in samenwerking met BOW, ismus en de ESV. En één feest in samenwerking met een aantal verenigingen van de Management faculteit en van de Sociale faculteit. Vanuit Mundus zit er één afgevaardigde in de verschillende samenwerkingen.

Ben jij een feestbeest? Lijkt het je leuk om voor de verschillende feesten thema’s te verzinnen en de promotie te verzorgen? En daarbij samen te werken met andere studieverenigingen? Dan is de Feestcommissie iets voor jou!

Gala- en evenementencommissie (GEC)

De Gala- en Evenementencommissie is een van de leukste commissies binnen Mundus! Voor iedereen die zeker interesse heeft actief te worden binnen de vereniging, maar niet alle tijd eraan kwijt wil zijn, is dit de perfecte commissie binnen Mundus. Het is een zeer vrijblijvende commissie met veel creatieve vrijheid die slechts een aantal activiteiten per jaar organiseert. Hierdoor houdt je als lid van deze commissie dus ook genoeg tijd over voor andere dingen.

De belangrijkste taak van deze commissie is het organiseren van het grote jaarlijkse gala met twee andere verenigingen. Daarnaast neem je met deze commissie ook de bowlingactiviteit voor je rekening, een erg gezellige avond die altijd voor het nodige plezier zorgt! Verder is er ook een verplichte vrije activiteit te organiseren, dit jaar werd er gekozen voor levend Risk en heb je als commissielid ook zeker de vrijheid om nog een activiteit te organiseren, zoals een gameavond.

Lijkt het jou dus leuk om dit voor de vereniging te organiseren en zo op een redelijk informele manier toch bij Mundus betrokken te zijn, dan is de Gala- en Evenementencommissie echt iets voor jou!

Ontspanningscommissie

Als je graag een commissie wilt doen bij Mundus, maar niet meteen in het diepe gegooid wilt worden, dan is de Ontspanningscommissie echt iets voor jou! Als lid van deze commissie organiseer je elke maand een gezellige borrel in onze stamkroeg: Bar Ruygh. Dit houdt in dat je samen met je mede-commissieleden een leuk/grappig/origineel thema bedenkt. Daarnaast is het je taak om te zorgen voor toepasselijke versieringen en, niet te vergeten, de snacks.

Naast deze borrels is de Ontspanningscommissie verantwoordelijk voor de jaarlijkse cantus en barbecue. Bij de cantus stel je de codex samen. Dit betekent dat je liedjes die binnen de sfeer van zo’n cantus passen uitzoekt en samenbind tot een boekwerkje. Ook het praesidium mag natuurlijk niet ontbreken bij een cantus.

Bij het organiseren van een barbecue komt veel kijken. Er moet gezorgd worden voor een locatie, slager, muziek en alles wat er nog meer nodig is voor een geslaagde barbecue. Samen met je commissieleden zorg je voor een gezellige afsluiting van het collegejaar.

De Ontspanningscommissie zorgt met haar activiteiten dus vooral voor een hoop gezelligheid!  

Lees meer

European Geography Association (EGEA)

EGEA Nijmegen is een van de ongeveer negentig entiteiten binnen een Europees netwerk waarin Geografie-studenten activiteiten organiseren zoals congressen, seminars, uitwisselingen en excursies. Als onderdeel van Mundus organiseert EGEA Nijmegen ook uitwisselingen en evenementen. Afgelopen collegejaar is er een exchange met EGEA Halle en Joensuu georganiseerd. Een voorbeeld is het evenement Selfmade Land Experience waar EGEA-leden een midweek in Fort Penningsveer (UNESCO werelderfgoed) verbleven. De planologische geschiedenis van Nederland werd onder de loep genomen waarbij verschillende lezingen, een Haarlemse stadstour en een wandeling door de duinen werd verzorgd. Er was ook genoeg ruimte voor ontspanning in de vorm van een pubquiz, middagje strand, Crazy 88 en een Jopen biertje in de Jopenbrouwerij.

 

De EGEA-commissie organiseert dus zelf activiteiten, maar iedereen kan zich ook inschrijven voor veel verschillende activiteiten door heel Europa. Op deze manier leer je andere studenten kennen en kun je studiegerelateerde activiteiten (en een heleboel fun activiteiten) bijwonen. De hoogtepunten van het jaar zijn het Annual Congress (AC) en het regionale congres, in ons geval het Western Regional Congress (WRC). Een congres is een bomvolle week met workshops, excursies, trainingen, culture markt, beer drinking contest, themafeesten en nog veel meer.

 

Iedereen kan lid worden van EGEA door een account aan te maken en dit is geheel vrijblijvend. De EGEA-commissie houdt iedere maand een open lunchmeeting waarbij onder het genot van snacks de komende activiteiten en wetenswaardigheden binnen EGEA worden besproken. Kom dus zeker een keer langs!

Lees meer

Sport- en Spelcommissie

De Sport- en Spelcommissie is een commissie die draait, zoals de naam al zegt, om sport en spel. Zo organiseer je een Crazy 88 waarbij iedereen de stad in gaat om gekke opdrachten uit te voeren, maar ook een pubquiz en de jaarlijkse Batavierenrace staan op het programma om te organiseren. Deze laatste is eigenlijk de grootste taak van de Sport- en Spelcommissie, maar daarmee ook een van de leukste. In een team van 25 mundusianen ren je namelijk van Nijmegen naar Enschede in de grootste estafetteloop van Europa! Naast deze vaste activiteiten heb je ook de vrijheid om zelf sportieve activiteiten te bedenken. Zo zijn we vorig jaar wezen jumpen en is er een spannend moordspel georganiseerd. We vergaderden ongeveer eens per twee à drie weken, hing er vanaf welke activiteit eraan kwam en hoe veel werk dat was. De variatie en keuzevrijheid maakt de Sport- en Spelcommissie tot een hele leuke en creatieve commissie die ook zeker fijn is om te doen als eerste commissie. Zeker een aanrader en goed te combineren met je eerste studiejaar!
Lees meer

MundusTeeVeecommissie

Als lid van de TeeVee-commissie maak je samen met je commissiegenoten video’s voor het YouTubekanaal van Mundus, namelijk MundusTV. Dit kunnen allerlei filmpjes zijn: van nieuwsflashes tot aftermovies van reizen en van spannende series tot aankondigingen van activiteiten. De series bedenk je met de commissie zelf; de aankondigingen maak je in samenwerking met andere commissies. Zo maak je het aankondigingfilmpje van de Meerdaagse Excursie in samenwerking met de Excursie- en Inhoudscommissie en het aankondigingfilmpje van de Buitenlandse Reis in samenwerking met de Buitenlandse Reiscommissie.

 

Een paar keer per jaar kom je samen met de commissie om te vergaderen over draaiboeken en scripts van video’s, en bespreek je hoe het gaat met editen van video’s. Het is wel handig als er iemand in de commissie zit die enige ervaring heeft met het editen van video’s. Lijkt dit je leuk, of vind je het leuk om te filmen of presenteren voor het leukste YouTubekanaal dat er is? Dan is de TV-commissie misschien wel de commissie voor jou!

(v.l.n.r.) Tycho Paulissen, Nick Rovers, Sarah Vodovar, Davy van Beers, Tijn Verschuren & Jules Kaiser

Lees meer