Weekendcommissie

De Mundusweekendcommissie organiseert aan het begin van het collegejaar een weekend waarin Mundusianen elkaar beter kunnen leren kennen. Er is elk jaar een nieuw thema, afgelopen jaar was het thema ‘Mundus Blue on The High Sea’. Elk jaar wordt de commissie bijgestaan door één lid van het (kandidaats)bestuur.

Lees meer

Mundus NEXT commissie

De MundusNEXT commissie is een commissie die zich richt op het leggen van een verbinding tussen studenten en het werkveld. Dit doen zij door onder andere lunchlezingen met experts uit het volledige GPM-vakgebied te organiseren. Ook organiseren ze het Career Event waar elk jaar verschillende bedrijven workshops voor studenten komen geven en studenten kennis kunnen maken met de praktijk waarin ze later zullen werken. Lees meer

M&M Commissie

De M&M commissie is een SVM commissie, waarin elke vereniging één afgevaardigde heeft. Vanuit Mundus is dat dit jaar Kevin van Haaren. De commissie organiseert 6 keer per jaar het Management Madness en BiEM-feest, met iedere keer een ander thema. Lees meer

Festiviteitencommissie

Gegroet Mundusianen,

Net zoals ieder jaar bestaat de festiviteitencommissie dit jaar weer uit twee personen. Dit jaar gaat de eer naar oud bestuurslid en zeer ervaren Mundusiaan, Collin Nicolai en naar een enthousiaste eerstejaars Riley Kapelle. Het verschil in leeftijd, maar liefst acht jaar, staat een goede samenwerking niet in de weg.

Wie zijn wij?

Zoals vermeld is Collin, met 25 jaar, een van de oudste en misschien wel het meest ervaren lid van de vereniging. Met deze ervaring is hij van groot belang voor de commissie en weet dus precies wat er moet gebeuren. Riley, met 17 jaar het op één na jongste lid van de vereniging en bij een aantal actieve leden beter bekend als CDA, leert hier veel van maar draagt natuurlijk als voorzitter van de commissie zeker zijn steentje bij, tijdens de organisatie van de activiteiten.

Wat organiseren wij?

Helemaal in het begin van het jaar besloten wij dat er een keer een vernieuwende activiteit moest komen en zo riepen wij het levend Risk leven in. Verkleed als soldaten en uitgerust met opblaaszwaarden zorgde het afwisselende spel, bestaande uit verscheidenen minigames, voor veel hilariteit onder de deelnemers. Daarnaast organiseren wij dit jaar nog het Discobowlen, waar wij met 48 enthousiaste leden de bowlingbaan bij de OlRound onveilig gaan maken. Onze voornaamste activiteit is echter het organiseren van het grote jaarlijkse gala op 21 februari, samen met studieverenigingen Bow, Babylon en Postelein, dat dit jaar in het teken zal staan van de winter. Zoals de afgelopen jaren garanderen wij dat het ook dit jaar weer een van de hoogtepunten van dit collegejaar zal worden.

Natuurlijk hopen wij dat jullie je allemaal uitstekend zullen vermaken op onze activiteiten en zien wij jullie graag allemaal bij het bowlen en op het gala!

Groetjes aan alle Mundusianen,

De Festiviteitencommissie

Lees meer

Ontspanningscommissie

Lieve Mundusianen,

Het is algemeen bekend: je presteert het best als student, wanneer je regelmatig even lekker ontspant. Wanneer het woord ‘ontspanning’ genoemd wordt, komen wij om de hoek kijken: de ontspanningscommissie! Wij zijn vijf actieve eerstejaarsleden van Mundus, die zich dit jaar inzetten voor de informele, gezellige activiteiten. Ons doel is ervoor zorgen dat alle Mundusianen even kunnen ontsnappen van het zware leven als hardwerkende student. Dit doen wij allereerst door middel van de maandelijkse themaborrels in stamcafé de Wunderkammer. Onder het genot van een bijpassend biertje, wijntje of colaatje kunnen de Mundusianen onderling even lekker sociaal doen. Daarnaast organiseren wij ook Diner Rouler, de jaarlijkse Biercantus (die je absoluut niet wilt missen) en natuurlijk ook een barbecue in de zomer. Al deze activiteiten gaan om één ding (nou ja misschien twee dingen): genieten met elkaar (en heel veel alcohol drinken).

Nu is natuurlijk bekend wat we doen, maar het is ook wel zo handig om ons even voor te stellen voor de leden die ons nog niet kennen (we zijn immers nog maar net onderdeel van Mundus). Zoals verteld, bestaat onze commissie uit vijf leden. Onze voorzitter is afkomstig uit het mooie Zuiden: Breda. Haar naam is Iris Bollen, maar wordt door haar Bourgondische levensstijl ook wel ‘Bieris’ genoemd. Naast haar hebben wij onze penningmeester Lotte Wilbers. Ze is dol op cijfertjes en regelen, dus gemaakt voor deze functie. Na twee weken op de universiteit, werd zij al ‘kamermeubilair’ van de Munduskamer genoemd: kan dus niet missen. Vervolgens onze secretaris: Jelle Huvers. Jelle houdt wel van een hijsje op zijn tijd en staat dan ook lekker relaxt in het leven. Hij lacht ontzettend hard om zijn eigen (flauwe) grappen, maar is een zeer goede aanvulling voor de commissie met zijn creatieve geest. Dan hebben wij nog twee commissieleden die wij ook wel onze ‘loopjongens’ noemen. Willem Holdijk, een Achterhoeks hardstyle-bewonderaar, zorgt voor leven in de brouwerij. Zijn bijnaam ‘Prins Pils’ zegt al genoeg! Naast hem hebben wij Laura Lensink. Zij is afkomstig uit het hoge Noorden, ver van de bewoonbare wereld. Laura zorgt altijd voor een goede sfeer met haar onwetende en hilarische uitspraken. Iedereen heeft hier zijn eigen functies en talenten, wat de samenwerking extra leuk maakt.

Dus wij, als ontspanningscommissie, wensen jullie een ontzettend fijn jaar in het nieuwe gebouw. Hopelijk zien we jullie op een van onze activiteiten!

Lieve groetjes,

De ontspanningscommissie

Lees meer

EGEA Nijmegen

EGEA Nijmegen is onderdeel van het EGEA netwerk. EGEA staat voor European Geography Association. Het is een netwerk voor geografie studenten, met entiteiten verdeeld over heel Europa. Zodoende is de EGEA Nijmegen dus de EGEA-entiteit voor Nijmegen. De bedoeling van deze commissie is om door het jaar heen een uitwisselingen te organiseren met een andere entiteit. Dit jaar is er al een uitwisseling met Halle geweest en er zijn nog meer uitwisselingen in het verschiet dit jaar. Lees meer

Sport en Spelcommissie

De Sport- en Spelcommissie is verantwoordelijk voor leuke en ontspannende activiteiten van Mundus, het hele jaar door. Zo organiseren ze de Crazy 88, het Dart- en Pooltoernooi en de Batavierenrace.  Lees meer

TV commissie

Beste malse Mundusianen,

 

Wij zijn Nick Rovers, Tijn Verschuren, Sarah Vodovar, Jules Kaiser, Davy van Beers en Tycho Paulissen en wij vormen dit jaar de TV-commissie van Mundus. Voor het fantastische Youtubekanaal Mundus TV maken wij dit jaar de video’s. Zo maken we de Mundusflash, waarin we eens in de paar maanden terugblikken op de evenementen die georganiseerd zijn door studievereniging Mundus en verslag doen van een wedstrijd van het enige echte voetbalteam van Mundus, FC Zwabberbal. In een spannende competitie neemt dit voetbalteam het op tegen teams van andere studies en vriendenteams bestaand uit studenten. Daarnaast maken we aftermovies van grote evenementen zoals het Mundusweekend aan het begin van het jaar, de Buitenlandse reis en de Meerdaagse excursie. Tot januari moeten we het helaas doen zonder onze Goirlese vriend Nick Rovers, die voor een buitenlands avontuur tijdelijk in Chili bivakkeert. Gelukkig keert hij binnenkort weer terug in Nederland om mee te werken aan de filmpjes die MundusTV produceert. Daarnaast gaan we binnenkort weer een nieuwe serie produceren na het doorslaand succes van ‘Wie is de Mundusmol?’ vorig jaar. Maar daarvoor moeten we nog wel even graven, misschien wel net zo diep als onze Mundusmol Romy vorig jaar.

Ook hebben we sinds kort een eigen Snapchat-account, waarop we aankondigingen plaatsen, maar ook views in het leven van de commissieleden geven en de gang van zaken tijdens activiteiten laten zien. Volg ons dus niet alleen op Youtube, maar ook op Snapchat! Weet je niet hoe dit werkt, vraag het aan het bestuur of stuur ons een mailtje naar watgingerfout@gmail.com. Hopelijk vinden we jullie binnenkort terug voor de Buijs voor een nieuwe aflevering van MundusTV!

Lieve groetjes en vele kusjes,

De TV-commissie

Lees meer

Perscommissie

Hallo allemaal,
Met veel trots mogen wij, Yara, Kay, Emma en Anke, onszelf dit jaar de perscommissie noemen. Onze taak is het uitbrengen van vijf edities van het blad van onze studie, dat vanaf dit jaar ‘Mundus Magazine’ heet. Het is een blad met veel leuke artikelen over uiteenlopende onderwerpen gerelateerd aan geografie, planologie, milieu en studievereniging Mundus zelf met haar vele activiteiten. De artikelen worden niet alleen door de commissie zelf geschreven, maar elke editie kent ook meerdere gastschrijvers. Zo worden er regelmatig docenten, andere commissies en bestuursleden benaderd voor artikelen om ervoor te zorgen dat het magazine interessant en gevarieerd blijft. Bovendien zijn er in elke editie terugblikken op de vele leuke activiteiten van Mundus te vinden en een agenda met de planning voor de volgende periode.
Ook heeft het blad dit jaar een grote metamorfose ondergaan. De naam ‘Wereldnieuws’ is veranderd in ‘Mundus Magazine’ en de bestaande lay-out is compleet omgegooid. Ons doel is om het blad wat professioneler te doen ogen en om het nog mooier te maken dan het al was. Wij denken dat dit zeker geslaagd is en hopen dat jullie de veranderingen ook zien als een verbetering.
De perscommissie zorgt er dus voor dat studenten naast het normale studieprogramma op een leuke manier bezig zijn met aardrijkskundige onderwerpen en dat zij alles weten over de activiteiten en andere aspecten van de studievereniging. Het Mundus Magazine wordt niet alleen gelezen door de leden van Mundus en door docenten, maar het wordt ook opgestuurd naar de verschillende zakenrelaties van onze geliefde vereniging om ervoor te zorgen dat iedereen goed op de hoogte blijft van de laatste nieuwtjes over Mundus. We hopen dat wij deze belangrijke taken ook dit jaar goed zullen uitvoeren.
We wensen jullie allemaal een fijn studiejaar en hopelijk veel leesplezier toe!
Lieve groetjes,
De perscommissie

Lees meer

Buitenlandse reiscommissie

Ieder jaar staan vele Mundusianen weer te popelen om de Nederlandse landsgrens te overschrijden. Hier speelt studievereniging Mundus dan ook op in. De Buitenlandse Reis Commissie (BRC), één van de commissies van Mundus, organiseert een jaarlijkse reis naar twee of drie steden in Europa. Deze reis vindt plaats in het voorjaar en duurt ongeveer 10 dagen. In het verleden is al aan veel steden een bezoekje gebracht, denk hierbij aan Sint Petersburg, Riga, Stockholm, Istanbul, Sofia, Warschau, Kiev, Boekarest, Lissabon, Sevilla en Malaga. Tijdens deze reizen wordt gepoogd inhoud en ontspanning met elkaar te combineren. Dit houdt in dat er regelmatig lezingen, rondleidingen en excursies zijn gepland die interessant zijn voor GPM-ers. Daartegenover staan de etentjes, de feestjes in het lokale nachtleven en misschien zelfs wel een strandbezoek ter ontspanning. De Buitenlandse Reis van afgelopen jaar ging naar Groot-Brittannië.  Lees meer